Om oss

Vilka är vi?

Spanska Fastighetsfonden är Sveriges ledande fastighetsfond med inriktning på den spanska marknaden. Vi erbjuder svenska privatpersoner, företag och institutionella kunder ett intressant investeringsalternativ som tidigare varit reserverat för organisationer och individer med såväl mycket kapital som en kunskap om fastighetsmarknaden. Genom att investera i Spanska Fastighetsfonden kan du på ett enkelt sätt skapa en investeringsportfölj som har en obetydlig koppling till andra marknader, exempelvis aktiemarknaden, men som ändå ger en god avkastning.

Spanska Fastighetsfonden är ett spanskt aktiebolag (sociedad limitada) och vi har tre verksamhetsområden: INVESTERINGAR, MÄKLERI och UTHYRNING. Vårt investeringsben inriktar sig på de tre F:n, förvärv, förvaltning och förädling, av hyresbostäder och kontor nere på spanska solkusten. Du kan klicka här om du vill läsa mer om fördelarna med att investera med Spanska Fastighetsfonden.

Våra övriga verksamhetsområden omfattar mäkleri av kommersiella fastigheter där vi hjälper svenska investeringskunder att hitta förvärvsobjekt, både på och utanför marknaden. Du kan klicka här om du vill läsa mer om detta. Vi har även ett företagsben där vi hjälper svenska företag på solkusten med att finna kontor och personalbostäder. Vår målsättning är att kunna hjälpa och avlasta fler svenska företag med detta så att de kan fokusera på sin verksamhet. Du kan klicka här om du vill läsa mer om fördelarna med att anlita Spanska Fastighetsfonden för ert personalboende.

Vi har en lokal närvaro i Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Marbella och Valencia. Våra grundvärderingar är Kompetens, Samarbete, Engagemang och Resultat. Detta gör att vi alltid strävar efter att leverera hög standard och svensk kvalité på allt vi gör.

 

Varför ta hjälp av Spanska Fastighetsfonden?

Vi brinner för fastigheter och företagande. Vi har arbetat med fastigheter i många år och har ett genuint intresse för att hjälpa andra oavsett om du är professionell investerare som letar efter större förvärvsobjekt, ett företag som vill ha hjälp med kontor och personalboende eller om du är privatperson som vill investera tillsammans med Spanska Fastighetsfonden. I Spanien fungerar saker lite annorlunda, dessutom finns det språk- och kulturella barriärer, vilket gör att det är ibland kan upplevas som svårt och komplicerat för oss svenskar. Det är därför vi finns här. För att underlätta och hjälpa dig att spara både tid och pengar när det kommer till dina fastighetsengagemang här nere i Spanien.

 

Vår historik

Idén till Spanska Fastighetsfonden föddes redan 2014 när en av våra grundare, Daniel Andre, flyttade ner till Spanien för första gången. Sedan dess har idén mognat och vi har tillbringat mycket tid till att göra en gedigen och djupgående research av den spanska fastighetsmarknaden samt bygga ett starkt team av kompetent personal både i Sverige och nere på solkusten samt Valencia. Bolaget bolagiserades i Spanien under 2018 och vårt team och kompetens har sedan dess breddats för att bolaget skall kunna växa och dra nytta av de möjligheter som finns här nere i Spanien just nu. Hälften av vårt team är stationerat i Spanien och andra hälften är stationerade i Sverige. Bolagets säte ligger i Malaga stad, Spanien.

 

Vårt kontaktnät & lokala närvaro

Vårt team har tillsammans över 40 års erfarenhet inom fastighetsinvesteringar, projektledning, förvaltning osv. Det, tillsammans med vår lokala närvaro på solkusten och Valencia samt vårt väletablerade kontaktnät på dessa ställen gör att vi kan hjälpa dig genom hela köpe/investeringsprocessen. I vårt kontaktnät har vi valt ut de bästa mäklarna, arkitekterna, projektledarna, byggarna, juristerna samt bankkontakterna. Vi strävar alltid efter att leverera svensk kvalité på allt vi gör och det är det som utmärker oss från våra konkurrenter.

 

Vad är vår vision?
Spanska Fastighetsfondens vision är att bibehålla och stärka positionen som Sveriges ledande fastighetsfond med inriktning på den spanska marknaden.

 

Vilka marknader verkar vi på?
Vi fokuserar vårt fastighetsbestånd till Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Marbella och Valencia.